Панирани ябълки

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Панирани ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вълшебен аромат се носи из цялата къща, а вие не може да се махнете от печката,защото всички искат още и още от тези вкусни панирани ябълки"

Необходими продукти

  • ябълки - 4 броя, по - големи
  • брашно - около 200 г
  • прясно мляко - около 150 - 200 мл
  • яйца - 2 броя
  • ванилия - 1 прахче
  • канела
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с прясното мляко, ванилията и брашно, като трябва да се получи гъстота на палачинково тесто.

Обелете почистените ябълки и ги нарежете на по-дебели кръгове (около 1 см), като изчистите семките по средата.

Потапяйте обилно всяко кръгче ябълка в панировката и пускайте да се пържат в сгорещена мазнина.

Готовите панирани ябълки поднесете, поръсени с канела и пудра захар.

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: