Македонски сладкиш с маджун

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
598
2k
31
2k
Македонски сладкиш с маджун
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви50 мин.
Общо70 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата до побеляване и добавете маджуна. Ако той не е сладък, се добавя и захарта.

Прибавете олиото, лимоновия сок, содата и пресятото брашно, като разбъркате до хомогенност.

Ароматизирайте сместа със смления карамфил и добавете нарязани орехи по желание към продуктите за сладкиш.

Сипете в намазнена и леко набрашнена тавичка и пъхнете македонския сладкиш да се изпече до суха клечка в загряна на 180 градуса фурна.

Сервираме македонски сладкиш с маджун в компанията на кафенце или чай.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: