Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с лапад и гъби

Ориз с лапад и гъби

IlariaIlaria
Новак
59762531
Ориз с лапад и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 200 г ситни
  • лук - 1 връзка пресен
  • чесън - 2 стръка пресен
  • лапад - 15 млади листа
  • вода - 500 мл гореща
  • копър - 1 с.л. нарязан
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • олио - 50 мл
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и олиото в съд на котлона и задушете накълцаните лук, чесън, а след тях добавете дребните почистени и нарязани гъби.

Щом всичко се запържи и течността изври, добавете измития и отцеден ориз и го запържете за 2-3 мин. Добавете измития и нарязан лапад и долейте съвсем малко вода към ястието с гъби и лук.

След като и тя изври, добавете 400-500 мл горещата вода и оставете ориза да се свари. Накрая добавете всички подправки и посолете на вкус ориза с гъби и зелении. Снемете от котлона и оставете за 20 минути под капак да се задуши.

Много уханенориз с лапад и гъби.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

usmivka
usmivka
Ако добавите 300 гр бяло пилешко месо и запечете отгоре с кашкавал завършвате тази прекрасна пролетна симфония.
21.04.2012 17:57