Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Моркови и арпаджик

Моркови и арпаджик

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Моркови и арпаджик2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • арпаджик - 450 гр.
  • масло - 25 гр.
  • олио - 1. с.л.
  • лимони - 1 бр. разрязан на половина
  • моркови - дребни 30 бр. или 3 големи, нарязани
  • мед - 1. с.л.
  • червен пипер - лют 1 с.л.
  • семена - сусам, мак или др по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете лука в купа, залейте с гореща вода и оставете за 5 мин. (така по-лесно ще се изчисти).

Изчистеният лук сложете в тенджера и покрийте с вода. След завирането оставете да поври 5-8 мин. - докато поомекне. Излейте водата и оставете на огъня, за да се поизпари излишната влага.

Загрейте масло в тиган и добавете сока от половината лимон заедно с лука. Пържете 3-4 мин. и добавете морковите.

Разбърквайте и продължете с пърженето още 6-8 мин., след което добавете меда. Сложете капак на тигана и гответе още 5 мин. или докато морковите не станат готови. Малко преди да махнете от огъня, добавете пипера и семената от сусам.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: