Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня ала Маргарита

Лазаня ала Маргарита

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Лазаня ала Маргарита2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кори - 1/2 кг за лазаня
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • сушени домати - 50 г от буркан
  • зехтин - 50 мл.
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • босилек - сух, на вкус
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • за заливката
  • яйца - 4 броя
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода с малко сол и потапяйте всяка кора, след което я отцеждайте. Подредете ред кори в намазнена йенска форма или друга тава.

Полейте със зехтин и поръсете с натрошено сирене, настърган кашкавал, босилек, риган, сол, черен пипер.

Отгоре разпределете сушени доматчета от буркан, без да ги отцеждате. Подредете пак ред кори и така до изчерпване на количествата.

Разбийте яйцата с прясното мляко и 1 равна с.л. брашно и залейте вегетарианската лазаня. Поръсете с настърган кашкавал и сложете да се изпече в загряна умерена фурна тази вкусна лазаня.

Лазаня ала Маргарита - апетитна италианска рецепта!

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: