Начин на приготвяне
Нарежете месото на по едри парчета, защото във всяка сърма се слага по едно парче. Сложете го да се запържи в сгорещената мазнина, като накрая го овкусите с част от подправките.
В същата мазнина задушете за няколко минути нарязаната на много ситно сърцевина на киселата зелка.
За завиване на сармите използвайте външните листа, добре почистени от жили и твърди части. Попарете листата с вряла вода и ги отцедете.
Взема се листо, слага се парче от месото и се завива добре. Подреждайте така приготвените сарми в тенджера върху задушената зелева сърцевина.
Отгоре сложете една чиния и долейте топла вода. Сложете ги да врят на тих огън, докато останат на мазнина.
Във всяка чиния сложете по 1 сарма, а около нея - зеле.