Риба тон с лютив сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
446
375
28/02/2017
"Едно ястие, което няма да забравите никога - чудесно изпеченото филе от риба и този уникален пикантен сос "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила на висока температура. За да приготвите соса за рибата, измийте чушките и ги разполовете по дължина, като махнете семената им. Разрежете напречно лука на две.

Сложете го в грила, заедно с чушките (с люспите надолу) и необелените скилидки чесън. Запечете за 10-тина минути. Междувременно измийте лютата чушка, махнете семената и я накълцайте на ситно.

Нарежете хляба на кубчета, измийте лимона, след което настържете кората и изстискайте сока му. Когато омекнат зеленчуците, които пекохте, ги обелете и пасирайте заедно с лютата чушка, хляба, доматеното пюре и 3 с.л. от зехтина.

Добавете половината сок от лимон и кората. Пасирайте добре сместа, овкусете с черен пипер и сол. Прехвърлете соса в купа за сервиране.

Намазнете тиган с оставащата 1 с.л. зехтин и загрейте много силно. Овкусете рибните котлети със сол и черен пипер и ги запържете за 4-6 минути. Поръсете ги оставащите сок и кора и поднесете с лютия сос.

Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с керамично покритие и капак 24 см
46.00 лв.
35.42 лв.
Виж ››

Практичен тиган, който има керамично покритие, удобна за готвене дръжка и огнеупорен капак, който няма да позволи на мазни пръски да попаднат върху вас или навсякъде в кухнята. Алуминиевият тиган може да се ползва с всички видове котлони.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар