Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чаудър с риба тон

Чаудър с риба тон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Чаудър с риба тон1 / 2
23/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • целина - 2 стръка
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 600 мл обезмаслено
  • олио - 2 ч.л.
  • риба тон - 200 г от консерва
  • царевица - 320 г сладка от консерва
  • мащерка - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз - 2 с.л.
  • кайенски пипер - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджера, сипете лука и целината и ги задушете за 5 минути. Сипете брашното и задушете за още 1 минута. Сипете млякото, рибата и царевицата.

Поръсете с мащерката, разбъркайте и оставете сместа да кипне. Сложете капак и варете 5 минути.

Махнете от огъня и овкусете със сол и черен пипер. Поръсете чаудъра с кайенски пипер и магданоза. Сервирайте веднага.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: