Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди по тайландски

Миди по тайландски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Миди по тайландски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Избрахме да ви изкушим с нещо вкусничко с екзотичен аромат"

Необходими продукти

  • бульон - 125 мл пилешки
  • лук - 2 глави шалот
  • грах - 175 г шушулки сладък
  • миди - 350 г пресни
  • фъстъчено олио - 2 с.л.
  • къри - 2 ч.л. зелена паста
  • кокосово мляко - 150 мл
  • кориандър - няколко стръка
  • лимонова трева - 1 стъбло
  • лимони - 3 пресни листа от зелен лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте пилешкия бульон в малка тенджерка.

Обелете лука и го накълцайте, махнете външната част на лимоновата трева, а сърцевината ѝ нарежете на ситно. Нарежете лимоновите листа.

Подсушете мидите, ако са по-едри, трябва да ги нарежете.

Почистете граха и разполовете напречно шушулките. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука, лимоновата трева, лимоновите листа, мидите и граха за 3 минути, като разбърквате.

Смесете кърито с бульона и ги добавете в съда заедно с кокосовото мляко. След като сместа заври, дръжте на огъня за 3 минути.

Междувременно нарежете кориандъра. Прехвърлете ястието с подходяща чиния за сервиране и поръсете с кориандър.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: