Сурова туршия с аспирин

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
18/02/2017
"Знаете ли защо се слага аспирин на туршиите? За да може като прекалите с тях и домашната ракийка, да не ви боли глава на другия ден "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 490
  • Преглеждания за месеца1692
  • Преглеждания за седмицата451
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол - 1/2 глава
  • моркови - 1 кг
  • зелени домати - 2 кг
  • зеле - 1/2 глава
  • корнишони - 1 кг
  • морска сол - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • оцет - 2 ч.ч.
  • вода
  • аспирин - по 6 таблетки на съд с големина 3 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеленчуците, зелето, карфиола и морковите ги нарязваме.

С вилица надупчваме корнишоните и доматите.

Нареждаме разпределените зеленчуци в 3 литрови буркани и ги заливаме с вода.

Отцеждаме водата от бурканите в дълбока тенджера и от нея отсипваме 2 ч.ч. и на тяхно място прибавяме оцета.

Добавяме солта, захарта и аспирина и оставяме на слаб огън, като разбъркваме, докато се стопи захарта.

Получената марината изсипваме обратно в бурканите, така че да покрие заленчуците до гърлото на буркана, при необходимост добавяме още вода и затваряме плътно.

В следващите 7 дни обръщаме бурканите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар