Гъбена кремсупа със сметана

фифи
фифи
Новак
29/03/2012
"Всяка уважаваща себе си гъбена супа заслужава малко сметана и пресен магданоз, тази не прави изключение "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 344
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 300 г пресни + 2/3 ч.ч сушени
  • картофи - 3 броя
  • карфиол - 1 ч.ч. розички
  • сметана - 1 голяма кофичка заквасена
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, картофите и карфиола. Обелте картофите и ги нарежете на парчета.

В около 1, 5-2 л вода сложете пресните гъби, картофите и карфиола да се сварят добре.

Отделно сложете сушените гъби в топличка вода да набъбнат.

Пасирайте сварените зеленчуци направо в тенджерата с течността и добавете подправките и сметаната.

Накрая добавете и разбъркайте към кремсупата набъбналите сушени гъби.

Поднесете гъбената кремсупа топла с малко накълцан пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар