Пълнена гъска

EfrosiaEfrosia
Джедай
483
1k
10
1k
Пълнена гъска
26/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво изчистете и изкормете гъската. Сипете малко от мазнината й и запържете в нея скълцания лук, а след него и обелените и нарязаните на тънки филийки ябълки.

Оставете ги да се задушат добре. След това добавете гъшите дреболии - сърцето, дроба и воденичката, нарязани дребно.

Сложете предварително накиснатата в прясно мляко и отцедена среда на филия хляб, накълцания магданоз, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и с тази смес напълнете гъската.

Зашийте я и сложете да се пече в намазнена тава, като от време на време в обливате с течността от тавата.

Щом гъската се опече, добавете предварително сварените кестени и картофи и доопечете до приятен загар. Вместо кестени картофи може да добавите кисело зеле, предварително накълцано и объркано със сол и червен пипер.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: