Триъгълни мекици

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
548
959
473
02/02/2017
"Когато става дума за мекици, важна е бройката и вкусът, на формата никак даже на държим "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 973
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и към тях прибавяме киселото мляко с шупналата сода и водата и разбъркваме.

В средата на пресятото брашно правим кладенче, сипваме солта и постепенно добавяме течната смес.

Замесваме средно твърдо тесто, което разточваме на кора с дебелина около 0.5 см.

С помощта на остър нож режем тестото на триъгълници и оставяме да починат за 30 минути. В дълбок съд пържим мекиците на маслена баня от двете страни.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ylala
ylala
24.03.2017 17:19
Ynikalen rezyltat. Stanaha neveroiatni.
3
0