Пилешки крилца пържени с лук

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
732
10
1k
18/03/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 198
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г крилца
  • чесън - 4 скилидки пресован
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък + лют по желание
  • захар - 2 ч.л.
  • яйца - 2 белтъка
  • нишесте - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • лук - 2 глави на полумесеци
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките крилца от краищата и ги разделете на 2 части.

Сложете ги в купа и прибавете към тях пресования чесън, захарта, солта пипера, нишестето и белтъците.

Объркайте добре крилцата. Загрейте мазнина и изпържете крилата на порции.

Накрая оваляйте нарязания на полумесеци лук в остатъка от белтъчната смес и го добавете да се изпържи с последната част пилешки крилца.

Поднесете порция крилца с лук и резен лимон.

Подложна чиния с брокатен ефект ф33
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Подложна чиния с брокатен ефект ф33
8.49 лв.
Виж ››

Придайте стил и елегантност на трапезата с красива подложна чиния, върху която ще сервирате своите специалитети. Страхотно качество и дизайн. Може да избирате между 4 цвята. Подложната чиния с брокат ще спечели сърцето на всяко кухненско шкафче на мига - и вашето, разбира се.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар