Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Пилешки крилца пържени с лук

Пилешки крилца пържени с лук

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Пилешки крилца пържени с лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешко месо - 500 г крилца
  • чесън - 4 скилидки пресован
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък + лют по желание
  • захар - 2 ч.л.
  • яйца - 2 белтъка
  • нишесте - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • лук - 2 глави на полумесеци
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките крилца от краищата и ги разделете на 2 части.

Сложете ги в купа и прибавете към тях пресования чесън, захарта, солта пипера, нишестето и белтъците.

Объркайте добре крилцата. Загрейте мазнина и изпържете крилата на порции.

Накрая оваляйте нарязания на полумесеци лук в остатъка от белтъчната смес и го добавете да се изпържи с последната част пилешки крилца.

Поднесете порция крилца с лук и резен лимон.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: