Свинско с прясно зеле в гювеч

Олег ИвановОлег ИвановНовак
17/03/2012
"Докато стане готово киселото зеле, опитайте и нашето предложение за топящо се в устата свинско с прясно зеле в гювеч "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо68 748
  • Преглеждания за месеца4276
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се разделя на парчета или се нарязва на късове. Загрява се малко мазнина и се запържва, докато си смени цвета. Овкусява се със сол и пипер и се сипва в гърнето, където вече сте нарязани и леко намачкали със сол прясното зеле.

Добавят се накълцан лук и ситно нарязан морков, всички подправки и настърганите домати. Обърква се и се похлупва. Свинско с прясно зеле в гювеч се пече за около 2 часа в умерена фурна, без да се загрява предварително.

Рейтинг

5 12
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Петя
Петя
04.06.2015 14:47
Когато готвите зеле НИКОГА не слагайте лук а за чубрица и дума да не става!
22
2
Страшко
Страшко
21.11.2013 12:47
Добре е ако зелето първо поври малко в тенджера да омекне,така в гювеча ще се събере повече зеле.
13
1