Начин на приготвяне
Пилешките гърди разрежете с остър нож от едната страна така, че да се получи джоб. СЛед това ги сложете в найлонов плик и внимателно ги начукайте. Натрийте ги със сол, черен пипер и мащерка вътре и вън. Полейте ги с вино леко и оставете да престоят за 30 минути.
През това време натрошете сиренето и го объркайте със сметаната, подправки на вкус и индийско орехче и предварително бланширания, отцеден и ситно накълцан спанак.
Напълнете пилешките гърди с плънката и защипете с клечки, за да не излезе при печене. Подреждайте ги в намазнена тава, долейте виното от мариноването, сложете фолио на тавата и сложете да се пекат за 40 минути в умерено загряна фурна. Може да ги изпечете на грил, като ги намажете обилно с мазнина преди това.