Начин на приготвяне
Сгорещете в тиган зехтина на умерен огън, сипете в него накълцания на дребно лук и ситно настъргания морков, захлупете и пържете 5 минути, като бъркате от време на време, след което добавете печурките, нарязани на парченца, и задушавайте още 6-7 мин.
Оставете сместа да поизстине, прибавете настърганото пармиджано и нарязаните на кубчета рикота и ементал, наръсете с едро смления черен пипер и разбъркайте.
Вземете бутче, пъхнете пръст между месото и кожата, оформете „джоб“, напълнете го с плънка, направете същото и с останалите 3, поставете ги с напълнените „джобове“ нагоре в голяма намазнена тава и ги поръсете със солта. Ако ви е останал от плънката може да я добавите в тавата.
Печете пълнените пилешки бутчета 45 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна, като ги обливате често с образувалия се сос.
За да опитате дали месото е готово, прободете го с нож – изтичащият сок трябва да е прозрачен.
Поднесете бутчетата със соса от печенето и с гарнитура по желание.