Диво прасе в гърне

12/03/2012
"Опитомете вкуса на дивото прасе с наша помощ и се насладете на едно наистина ароматно и богато дивечово ястие "
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 835
  • Преглеждания за месеца364
  • Преглеждания за седмицата186
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеното месо от диво прасе нарежете на пържолки, натрийте ги със сол и черен пипер и ги подредете в намазненото гърне.

Залейте ги с виното и ги оставете така да престоят, докато режете зеленчуците или повече, ако имате време.

Нарежете почистените моркови, гъби, лук по едро, а скилидките чесън оставете цели - с люспите. Сложете ги при свинското и долейте доматено пюре или сок.

При добро желание, добавете в гърнете нарязани картофи, гъби, чушчици или какъвто зарзават ви е на сърце.

Овкусете щедро с подправките и сол и пъхайте гювеча с капака да се пече на 220 градуса за около 2-2, 30 ч. Консумира се задължително с червено вино.

Рейтинг

5 5
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар