Пиле в гърне

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Пиле в гърне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр. (едро)
  • лук - 500 г.
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 3 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - 2 - 3 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинови листа - 2 бр.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете изпълнението на това пиле в гърне, като първо нарязвате пилето на порции, които нареждате в пръстен гювеч.

Прибавяте нарязания на филийки лук, обелените скилидки чесън, нарязаните домати, червения пипер и дафиновите листа. Посолявате на вкус и поръсвате със ситно нарязан магданоз.

Наливате зехтина и 2-3 к.ч. гореща вода. Захлупвате плътно и задушавате на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Много вкусно задушено пиле, което подхожда на всякакъв вид вино.

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка: