Бързи гювечета с кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
12/03/2012
"Такива рецепти харесваме - леко запържваме, объркваме и хоп във фурната!"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 587
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювечета

Начин на приготвяне

Загрейте няколко с.л. мазнина и запържете накълцаните лук и чесън, след което добавете каймата и запържете и нея. Овкусете с подправките на око и оставете да се охлади.

Настържете кашкавала, натрошете сиренето, а краставичките нарежете ситно - на парченца или на дълги ленти.

Разбийте яйцата и прибавяме към тях каймата, сиренето, кашкавала и краставичките. Разпределете сместа в 2 гювечета, леко намазнени.

Сложете ги с капак да се изпекат до готовност - за около 40 минути (зависи от фурната).

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 5
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар