Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гювечета»Мусака с кайма и праз в гювечета

Мусака с кайма и праз в гювечета

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Вместо в тава, приготвихме мусака в гювечета и сега нямаме търпение да я опитате и да ни похвалите"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г смес
  • праз - 8 стръка
  • масло - 50 г краве
  • мас - 75 г свинска
  • домати - 3 к.ч стерилизирани
  • кашкавал - 75 г
  • вино - 1 к.ч. бяло
  • яйца - 5 бр.
  • магданоз - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В маста задушете ситно нарязаните праз и половината домати, добавете виното, каймата, черния пипер, чубрицата и солта, разбъркайте и свалете от огъня.

В индивидуални глинени гювечета разпределете сместа и върху всяко гювече сложете резен от останалите домати, поръсете с настърган кашкавал и парченце масло. Полейте с разбито яйце.

Печете мусаката в умерена фурна и поднесете гювечетата топли, украсени с клонки от магданоза.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: