Пиле фрикасе с вино

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
09/03/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 874
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото и го накъсайте на парченца. Загрейте мазнина в тенджера и запържете лука в нея. След това добавете брашното и запържете и него при непрекъснато бъркане.

Долейте виното и бъркайте, докато алкохолът леко се поизпари, след което долейте още малко от разтворения в гореща вода бульон, като количеството на бульона зависи от желаната от вас гъстота на фрикасето.

При нужда добавете повече брашно и съответно бульон, за да стане повечко манджата. Прибавете пилешкото, подправките и разбъркайте.

Застройте ястието с предварително разбитите заедно яйца и кисело мляко. По желание прибавете прясно накълцан магданоз.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар