Език в масло в гювече

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
316
5
789
08/03/2012
"Ако е вярно, че любовта на мъжете минава през стомаха, то тази рецепта е като удар в десетката "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 856
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете езика и сложете да се вари в тенджера под налягане. Извадете го, обелете го и го нарежете на парчета.

Загрейте половината масло и запържете езика, докато хване лека коричка. Извадете го, разтопете и другото масло и добавете накълцаните лук, чесън, бекон и гъбки. Овкусете с подправки на вкус и разбъркайте с доматеното пюре. Сипете езика при тях, щом омекнат.

Всичко се разпределя в гювечета и се слагат с капачетата да се пекат за 30-40 минути в загряна фурна. Махат се капаците, поръсват се с настърган кашкавал и по желание се чуква яйце отгоре. Запича се до приятен загар.

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар