Начин на приготвяне
Разтопете на водна баня маслото и натрошения шоколад. Щом се разтопят махнете от котлона и разбъркайте със захарта, докато и тя се разтопи.
Добавете след това едно по едно яйцата, като разбивате добре с миксер. Сипете ванилията, канелата щипка сол, и постепенно добавяйте пресятите брашно и какао, заедно с бакпулвера. Покрийте съда и оставете за 1 час в хладилник
Загрейте фурната на 160 градуса, застелете тава с хартия за печене и сложете пудрата захар в купичка. От сместа се оформят малки топчета, които се овалват обилно с пудра захар и се подреждат на разстояние в тавата.
Сложете да се пекат за 10-15 минути. Оставете опечените шоколадови бисквити за 2-3 минути в тавата, преди да ги извадите.
Коментари