Начин на приготвяне
Разтопете шоколада и маслото в съд на водна баня при непрекъснато бъркане и до хомогенизиране.
Отделно разбийте яйцата с есенцията и захарта. Към охладения шоколад добавете при непрекъснато бъркане яйчната смес и постепенно добавете пресятото брашно с бакпулвера.
Накрая объркайте и с шоколадовия чипс, какаото, като отлично се правят и с натрошени орехи или стафиди.
Сложете тестото за бисквитите в камерата за 10 минути, за да се стегни да се работи по-лесно.
От количеството на добавеното брашно зависи дали бисквитите ще са по-влажни по средата или по-пръхкави.
От тестото гребвайте големи парчета и оформяйте по-големи бисквити. Трябва да се получат около 10-12 броя.
Нареждат се в тава с хартия за печене и се пекат в предварително загряна на 175 градуса фурна за 10-12 минути.
Готовите много шоколадови бисквити охладете леко преди да извадите от тавата. Идеални са за кафе.