Баклава с 45 кори

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
13/12/2019
"Спазвайте указанията и ще се радвате на най-вкусната баклава, която може да си представите "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 594
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • готови кори - 44 бр. за баклава
  • масло - 400 г
  • орехи - 500 г
  • вода - 5 ч.ч.
  • захар - 5 ч.ч.
  • ванилии - 1 бр.
  • За допълнителната кора
  • брашно - 1 шепа
  • вода - колкото поеме
  • пшенично нишесте - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото.

Намасляваме тавата и подреждаме половината кори, изсипваме орехите, като отделяме малко за поръска върху домашната баклава.

Покриваме с останалите кори.

От брашното и водата омесваме тесто, от което разточваме 45-тата кора на тънко, като разточваме върху пшенично нишесте.

С получената кора покриваме баклавата и с остър нож режем на фигури.

Изсипваме разтопеното масло, като внимаваме да попадне навсякъде в пролуките и да покрие цялата кора.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване на баклавата с орехи.

Сваряваме водата и захарта и оставяме сиропа да ври за 10 минути. Махаме от котлона и прибавяме ванилията.

Заливаме студената баклава с горещия сироп, покриваме с капак или фолио и оставяме да престои за поне 24 часа, за да поеме сиропа.

Апетитна баклава със сироп!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар