Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Селски боб със запръжка

Селски боб със запръжка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Селски боб със запръжка
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Като ще е боб по селски, да е пържен, защото така е най-вкусен"

Необходими продукти

  • боб - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • домати - 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 1 ½ к.ч.
  • сол
  • джоджен - 2 с.л., сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от вечерта за 8 часа, като първа стъпка от приготвянето на селски боб със запръжка.

Изплакваме и варим в студена вода до омекване.

В тиганче запържваме нарязания лук, прибавяме почистените и нарязани на ситно целина и моркови. Пържим 5-6 минути и посипваме с брашното. Ако е необходимо, може да добавим малко олио.

Запържваме брашното и добавяме нарязания на ситно домат.

След още 2-3 минути поръсваме с червения пипер и посоляваме.

С черпак сипваме от течността на сварения боб и разбъркваме. Смесваме запръжката със сварения боб и поръсваме с джоджена.

Варим още 10-15 минути боб чорбата със запръжка.

Опитайте и вие тази постна бобена супа - икономично ястие с боб, което ще ви хареса много.

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#169235
Потребител#169235
Много ни се хареса бобчето в къщи :) Благодаря за рецептата.
24.05.2018 15:04
1