Великденски курабии с мас

Fat BertaFat Berta
Джедай
353492501k
Великденски курабии с мас
07/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3 тави
"Невероятни курабийки, които са вкусни по всяко време на годинана, просто на Великден са още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • кисело мляко - 300 г
  • соди - 3 пакетчета
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • лимони - настъргана кора на 1 лимон
  • захар - 3 ч.ч
  • мас - 1 и 1/2 ч.ч разтопена
  • ванилия - 3 броя
  • орехи - 150 - 200 г натрошени едро или стафиди
  • брашно - колкото поеме за меко тесто (около 1, 5 кг)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и към тях добавете разтворените 2 вида сода в киселото мляко. Сипете захарта, маста, ванилиите и лимоновата кора. Разбийте добре, добавете ядките или стафидите и започнете да добавяте брашното. Замесете меко и гладко тесто. Ако направите тестото твърдо, курабиите също ще са твърди.

Разточете тестото на кора около 5-6 мм и изрежете желаните форми курабии. Отгоре ги намажете с разбит жълтък и поръсете с малко захар. Сложете да се изпекат до розово в загрята фурна на 180 градуса.

Рейтинг

4.4
56
43
32
20
10
Дай твоята оценка: