Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Панирани пилешки пържоли

Панирани пилешки пържоли

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Панирани пилешки пържоли2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • пилешко месо - 6 пържоли от бяло месо или от бут
  • яйца - 8 броя
  • бира - 100 мл
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • подправки
  • прясно мляко - 500 мл
  • вино - 1 к.ч.
  • кашкавал - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пилешките пържоли внимателно и ги сложете да се мариноват за 2 часа в млякото и бирата.

След това добре ги подсушете и ги овкусете със сол, черен пипер и някакви други подправки, ако предпочитате.

Разбийте яйцата за панировката с бирата и разделете сместа на 2 части. Едната объркайте с настъргания кашкавал.

Вземайте пържола, овалвайте последователно в брашно, разбити яйца, галета и яйца с кашкавал.

Слагайте пържолите да се пържат в сгорещена мазнина. Отцеждайте ги върху кухненска хартия или решетка.

Рейтинг

4.3
56
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

vili
vili
А виното за пиене към пържолата ли да остане?
06.12.2014 15:57
5