Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Празничен шаран

Празничен шаран

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Празничен шаран2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Специално за всички именници сме приготвили лесна рецепта за празничен шаран! С най-добри пожелания за всички Николаевци и Николини"

Необходими продукти

  • шаран - 1 бр., около 1.5 кг
  • магданоз - 2 бр. корени
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 1 стрък
  • черен пипер - 10 зърна
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и обелваме зеленчуци без чесъна, режем ги на тънки и дълги ивици.

Чесъна, дафиновия лист, мащерката и черния пипер поставяме в марля и завързваме.

В дълбока тенджера поставяме зеленчуците и марлята и заливаме с водата. Оставаме да ври на среден огън за 50-55 минути.

Вадим марлята и прехвърляме зеленчуците и бульона в тава, като канапе.

Почистваме и измиваме шарана и го режем на шайби.

Разпределяме шайбите върху канапето, посоляваме и прибавяме оцета и олиото.

Печем рибата в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност на рибата и сгъстяване на соса.

Сервираме с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: