Ezine.bg»Рецепти»Баница»Празничен булгуреник с късмети

Празничен булгуреник с късмети

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Късмет ще е, ако успеете да се доберете до второ парче от този ужасно вкусен булгуреник"

Необходими продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • вода - 3 ч.ч.
  • брашно - 1 кг
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се гладко тесто от брашното, солта и малко вода. Разточват се кори и се изпичат. Булгурът се сварява и към него се добавя натрошеното сирене.

В намазана с масло тава се редят корите, като между тях се слага от плънката и се поръсва с мазнина.

Когато се наредят половината от корите, се слагат дряновото клонче и паричката.

Нареждат се останалите кори, като последната се поръсва само с мазнина. Пече се на умерена фурна.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: