Пилешка супа с ориз

Стояна
Стояна
Новак
25/11/2009
"Богата пилешка супа, която често приготвяме в сезона на грипа!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 247
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата72
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1бр. (с дреболии) около 800 гр
  • ориз - 50 гр.
  • олио - 2 с. л.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и измивате със студена вода пилето и дреболиите.

Варите ги в студена подсолена вода на слаб огън до готовност. Обезкостявате пилето и го нарязвате на парченца. Дреболиите също нарязвате на ситно. Връщате ги в бульона, получен при варенето на пилето. Добавят се почистения и измит ориз. Вари се до омекване на ориза.

Накрая прибавете ситно нарязаният магданоз и смленият черен пипер. Застройте с разбитите с лимонов сок яйца.

Рейтинг

5 3
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Емили
Емили
08.06.2013 13:38
Добре е!?!?!?!?!?1
0
0