Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с тиквички, ориз и моркови

Пилешка супа с тиквички, ориз и моркови

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Пилешка супа с тиквички, ориз и моркови
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
03/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Винаги имаме нужда от една топла пилешка супичка"

Необходими Продукти

  • тиквички - 130 г
  • целина - 2 стръка
  • пилешки крилца - 550 г
  • ориз - 4 шепи
  • лук - 1/2 глава
  • домати - 1 бр.
  • шарена сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • моркови - 2 бр.
  • сол
  • жълтъци - 2 бр.
  • вегета - 1 с.л.
  • кисело мляко - 5 с.л. с връх
  • кориандър - 1 ч.л. сушени листа
  • олио - 60 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ви е писнало от класическата пилешка супа, опитайте тази рецепта, ще останете очаровани.

Обелете домата. Смелете го заедно с чесъна, лука, целината и тиквичката, добавете олиото. Сипете ги в тенджера и задушете за пет минути с малко сол.

Нарежете моркова на парченца и добавете при другите зеленчуци. Добавете почистените пилешки крилца, разделени на крилце и малко бутче. Усилете котлона, за да запържите пилешкото.

Добавете вода, овкусете с подправките. Оставете пилешката супа за се готви около 35 мин. Добавете ориза и гответе още 15 мин. Може да се наложи да сипете още вода.

Застройте вкусната селска супа с киселото мляко и жълтъците.

Сервирайте пилешката супа с тиквички, ориз и моркови топла.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: