Начин на приготвяне
Пилешкото месо се сварява в подсолена вода и малко олио. Когато се свари, се изважда и нарязва на дребни парченца.
В бульона, в който се е варило пилешкото месо, се слагат почистените и нарязани на дребно лук, чесън и морков. След като омекнат, към тях се прибавя измитият ориз.
Когато оризът е почти сварен, се връща нарязаното месо и се добавя настъргана кора от половин лимон.
Супата от пилешко месо се вари още малко, след което се дръпва от котлона. Доувкосява се със смлян черен пипер и нарязан пресен магданоз.
След като поизстине пилешката супа със зеленчуци, се застройва с разбит със сока на половин лимон жълтък. Пилешката супа с ориз се сервира с резенчета лимон.
Пилешка супа с ориз и лимон - наслада за всички сетива!