Пестил от ябълки

25/01/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126146
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 718
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ябълките, нарежете ги и ги почистете от семките. Сложете ги да се варят с малко вода, докато омекнат добре и ги претрийте през цедка.

Премерете получената каша и добавете същия грамаж захар. Сипете сместа в равна тава, сложете на котлона и я бъркайте непрекъснато, докато започне да се отделя от тавата на цели парчета.

Готовият пестил сипете в друга намазнена тава на пласт 1 см. Сложете да се суши в слаба фурна. След като се изсуши от едната страна, го обърнете да се суши от другата.

След това го навийте на руло и го приберете на сухо място. Поднесете нарязан на парчета. По съшия начин се приготвя и пестил от кайсии. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар