Пестил от ябълки

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
290
50
810
25/12/2019
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 327
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ябълки
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ябълките, нарежете ги и ги почистете от семките. Сложете ги да се варят с малко вода, докато омекнат добре и ги претрийте през цедка.

Премерете получената плодова каша и добавете същия грамаж захар. Сипете сместа в равна тава, сложете на котлона и я бъркайте непрекъснато, докато започне да се отделя от тавата на цели парчета.

Готовият пестил сипете в друга намазнена тава на пласт 1 см. Сложете да се суши в слаба фурна. След като се изсуши от едната страна, го обърнете да се суши от другата.

След това го навийте на руло и го приберете на сухо място. Поднесете този пестил от ябълки нарязан на парчета. По съшия начин се приготвя и пестил от кайсии.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар