Пестил от ябълки

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
25/01/2012
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 220
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ябълките, нарежете ги и ги почистете от семките. Сложете ги да се варят с малко вода, докато омекнат добре и ги претрийте през цедка.

Премерете получената плодова каша и добавете същия грамаж захар. Сипете сместа в равна тава, сложете на котлона и я бъркайте непрекъснато, докато започне да се отделя от тавата на цели парчета.

Готовият пестил сипете в друга намазнена тава на пласт 1 см. Сложете да се суши в слаба фурна. След като се изсуши от едната страна, го обърнете да се суши от другата.

След това го навийте на руло и го приберете на сухо място. Поднесете нарязан на парчета. По съшия начин се приготвя и пестил от кайсии.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар