Супа от патешки шийки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Супа от патешки шийки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патешко месо - 1 тарелка патешки шийки
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • червени чушки - 1 брой
  • яйце - 1 брой
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете патешките шийки да се варят с 1, 5 л вода. Щом се посварят добавете нарязаните лук, морков и чушка.

Оставете да къкри на котлона, докато всичко поомекне и добавете сол и черен пипер на вкус. По желание добавете и зелена подправка като риган.

Свалете супата от котлона и застройте с разбитите заедно яйце, кисело мляко и 1 с.л. оцет. Темперирайте бавно застройката със супата, за да не се пресече. Накрая прибавете накълцан магданоз.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: