Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Запечено козе сирене със смокини

Запечено козе сирене със смокини

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Запечено козе сирене със смокини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Невероятен деликатес за ценители - поднесете с шампанско или бяло вино!"

Необходими продукти

  • козе сирене - 500 г
  • сладко от смокини - 1 бурканче
  • орехи - 1 шепа
  • френско грозде - 50 г червено (пресни или замразени плодове)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сиренето на порционни парчета с дебелина 1. 5 – 2 см.

Запичаме орехите на сух тиган докато станат хрупкави.

В сух тефлонов тиган, загрят на котлона, поставяме парчетата сирене и ги запичаме за 3-5 минути. Обръщаме и запичаме и от другата страна.

Поставяме парчетата в чинийки и ги поръсваме с начупените орехови ядки.

Върху всяко парче сирене поставяме по една цяла смокиня и малко от замразените плодове на френското грозде.

Сервираме топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: