Палачинки с брашно от елда

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1257
17
6
25/11/2016
"От нас палачинките, а от вас идеите за гарниране "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 179
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • брашно от елда - 80 г (може и смесено с бяло брашно)
  • вода - 100 мл
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и постепенно добавяме водата, брашното и солта.

Получаваме средно гъста каша (ако се добавили бяло брашно, изчакваме глутена да се отпусне).

Намазняваме тефлонов тиган с олио и с помощта на черпак сипваме от сместа.

Запържваме от двете страни и сервираме с плънка по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар