ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Плодов чийзкейк с желатин

Плодов чийзкейк с желатин

EfrosiaEfrosia
Джедай
9595k1016k
Плодов чийзкейк с желатин1 / 4
17/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции12 парчета
"Вижте го как изглежда! Кой може да устои на подобна вкусотия?"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет чаени
  • масло - 50 - 60 г
  • канела - 1/3 ч.л.
  • рикота - 400 - 500 г или извара
  • прясно мляко - кум 100 мл
  • захар - 200 г
  • сметана - 200 мл сладка
  • сок - 150 мл портокалов
  • желатин - 4 - 5 пакетчета + 2 за горния желатин
  • сок - 250 мл прясно изцеден портокалов и лимонов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на трохи и ги размесете с разтопеното масло и канелата. Разстелете на дъното на тава с отлепящи се стени, като добре притискате.

Разбийте сиренето със захарта и прясното мляко до гладка смес. Постепенно добавете сока при непрекъснато разбиване. Накрая объркайте внимателно с предварително разбитата сметана.

4-5 пакетчета желатин се накисват във вода за 20-30 минути, след което се разтопяват и се оставя сместа да се охлади. Внимателно се разбива към крема. Цялата смес се сипва върху блата в тавата и се оставя да стегне за 3 часа в хладилник.

250 мл прясно изцеден портокалов и лимонов се загряват леко на котлона и към него се разбъркват 2 пакетчета предварително накиснат желатин. Сокът не трябва да завира. Тази смес се сипва върху стегналия чийзкейк и отново се оставя за 2-3 часа в хладилника.

Рейтинг

5 21
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: