Кебапчета на скара

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
16/01/2012
"Класика в жанра!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20-30 бр.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 795
  • Преглеждания за месеца1603
  • Преглеждания за седмицата391
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг смес(70/30 свинско/телешко)
  • кимион - 1 ч.л.
  • сода - 1/3 ч.л.
  • сол - 1 - 2 ч.л. или на вкус
  • черен пипер - смлян на вкус
  • вода - около 500 - 600 мл газирана или бира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете каймата заедно със содата и подправките, като добавите и доста газирана вода или бира, около 250-300 мл.

След като хубаво замесите, оставете да почине за 1 нощ. На следващия ден отново премесете, като добавите и останалата течност.

От каймата оформете продълговати кебапчета, с дължина 12-15 см и диаметър 2-3 см. Печете ги върху силно нагорещена скара с леко намазнени реотани.

Рейтинг

5 20
4 11
3 7
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мехмед
Мехмед
06.07.2020 17:59
ка 1кг кайма като слозих 500мл вода и то стана говна с лайна., каква е тази рецепта? Ако искате да публикувате рецепта , първо я тествайте! чул, недочул ....
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
с една хубава салата и картофки са уникални -всички ги обичат :)))
0
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
15.05.2016 23:05
Цър-пър е хубаво да има на масата.
0
0