Кебапчета на скара

16/01/2012
Бай Данчо
отБай ДанчоНовак
"Класика в жанра!"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции20-30 бр.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56 926
  • Преглеждания за месеца672
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг смес(70/30 свинско/телешко)
  • кимион - 1 ч.л.
  • сода - 1/3 ч.л.
  • сол - 1 - 2 ч.л. или на вкус
  • черен пипер - смлян на вкус
  • вода - около 500 - 600 мл газирана или бира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете каймата заедно със содата и подправките, като добавите и доста газирана вода или бира, около 250-300 мл.

След като хубаво замесите, оставете да почине за 1 нощ. На следващия ден отново премесете, като добавите и останалата течност.

От каймата оформете продълговати кебапчета, с дължина 12-15 см и диаметър 2-3 см. Печете ги върху силно нагорещена скара с леко намазнени реотани.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 20
4 11
3 7
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

ВИЛИ-Виолета Матева
с една хубава салата и картофки са уникални -всички ги обичат :)))
0
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
15.05.2016 23:05
Цър-пър е хубаво да има на масата.
0
0
Сузи
Сузи
10.06.2014 10:01
Последно колко вода или бира се слага-250 или 500
7
4
Балкански
Балкански
28.02.2015 12:28
Слагай вода да има...то месото се обажда като му стига.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв