Кисели моркови

10/01/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"Ароматни и апетитни кисели моркови, които нямаме търпение да ги изчакаме да станат!"
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции1 буркан
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 325
  • Преглеждания за месеца12530
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • моркови - дребни за три литров буркан
  • вода - 3 л
  • сол - 6 с.л. едра
  • оцет - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морковите и ги наредете плътно в 3-литров буркан. По желание между тях може да сложите почистени скилидки чесън или нарязана глава целина.

Сложете водата да заври в тенджера заедно със солта. Щом кипне, добавете оцета и веднага махнете от котлона. Залейте веднага морковите с горещата саламура.

Затворете буркана и обърнете с капачката надолу. В продължение на 2-3 дни обръщайте буркана нагоре-надолу. След около 1 седмица туршията от кисели моркови е готова за консумация. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар