Сиренова каша

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
04/01/2012
"Една позабравена, но много вкусна рецепта от Българската кухня!"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо171 630
  • Преглеждания за месеца2478
  • Преглеждания за седмицата321
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • олио - около 80 мл
  • вода - около 500 - 600 мл гореща
  • сирене - около 1 ч.ч. натрошено
  • масло - 60 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества
Сиренява Супа

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете в него брашното, като бъркате интензивно за 2-3 минути.

Долейте на тънка струя и при непрекъснато бъркане горещата вода. Целта е да не се получат топчета, а гладък сос.

Овкусете със щипка сол и оставя да клокне, като бъркате за няколко минути. Добавете натрошеното сирене към кашата и след 20-30 секунди махнете от котлона.

Запържете маслото с червения пипер. Поднесете в чиния от сиреновата каша, залята с 1-2 с.л. от запръжката.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 8
4 8
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Галя
Галя
07.01.2016 23:00
Спомен и от детството ми. Наричаше се "бял мъж". Ядяхме я топейки хапки хляб в нея. Само дето майка не я заливаше със запържен червен пипер.
5
1
НАДЯ
НАДЯ
12.03.2015 15:38
Мноооооого вкусна!
2
1
мери
мери
05.05.2014 16:44
вкусът от моето детство Още я обичам
9
2