Кайкана каша

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Кайкана каша1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • брашно - 1 ч.ч.(препечено)
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на ситно и го запържвате в мазнината и малко вода. Щом поомекне, го прехвърляте в друг съд заедно с част от мазнината.

В останалата мазнина сипвате брашното и при непрекъснато бъркане сипвате по малко хладка вода, докато получите гъста и гладка каша. Посолявате и варите 5-6 минути.

После връщате лука и поръсвате с червения пипер. Прибавяте разбитото яйце и при непрекъснато бъркане държите кашата на огъня, докато яйцето стегне.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: