Ориз в тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
07/01/2012
"Нека да е ориз, но в тиган и с букет от ароматни подправки!"
Готвене25 мин.
Общо25 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 462
  • Преглеждания за месеца652
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ориз - 200 г
  • вода - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • вегета - по желание
  • къри - по желание или др. подправки
  • мазнина - 4 - 5 с.л.
  • магданоз - накълцан, за поднасяне, или копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза и добре го отцедете.

Загрейте няколко лъжици мазнина в широк тиган, сипете ориза и го запържете, докато зърната не станат прозрачни.

Бъркайте с дървена шпатула и долейте 200 мл вода.

Бъркайте и щом оризът абсорбира течността, долейте и 2 чаши, и по същия начин и третата.

Накрая готовият ориз се овкусява с подправките на вкус.

Поднесете ориза, поръсен с накълцан магданоз или копър.

Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок алуминиев тиган с незалепващо покритие 26см.
36.40 лв.
Виж ››

Дълбокият тиган винаги улеснява готвенето, а когато е с незалепващо покритие, това го прави незаменим помощник. Този алуминиев тиган е точно такъв - позволява готвене на различни ястия, има удобна дръжка за съхранение и пренасяне. Удобството да имаш тиган с незалепващо покритие - просто няма друго такова!

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар