Празнична пача

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
18/12/2011
"Когато става дума за пача, традицията повелява да се приготвя само от най-хубавите продукти, с много мерак и да се консумира само в компанията на добри приятели "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 216
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 свински крачка
  • шкембе - 300 г
  • свинско месо - 1 кг без мазнини
  • лук - 2 глави, малки
  • целина - 2 резена (100 г)
  • моркови - 2 броя, по - големи
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 4 - 5 стръка прясна
  • дафинов лист - 2 броя
  • вино - около 200 - 250 мл
  • желе - 1 ч.л. ябълково
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества
Пача

Начин на приготвяне

Почистете свинските крачета и ги нарежете на 3. Смесете ги в голяма тенджера с всичко останало - шкембе, шунка, зеленчуци и подправки. Долейте виното и вода, колкото да покрие продуктите. Оставете да заври и обирайте отделилата се отгоре пяна. Намалете котлона и оставете всичко да къкри за 1 и 1/2 часа.

Всичко трябва да ври, докато месото от крачката не започне да се отделя съвсем лесно. След това кокалите се отстраняват от месото. Бульона прецедете през тензух или друга фина цедка, сложете да кипне и разбъркайте с ябълковото желе. Овкусете с подправките ако е нужно.

Месото от крачката, шкембето и чистото месо се нарязват на парчета (около 1 см). Смесват се в купа и се заливат с бульона. Трябва да се охлади поне 1 ден преди да се сервира. Може да я приготвите във форма за печене, или да я напълните в черва.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 5
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Руси
Руси
23.06.2013 12:27
С добавянето на един телешки език и един свински джолан става страхотия :)
3
0