Ошав за Бъдни вечер

18/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3763322
"Традицията повелява за Бъдни вечер на масата да има ошав, а ние ще ви покажем как да приготвите необикновено ароматен ошав "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции3
  • Преглеждания общо43 556
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сушените плодове и ги накиснете в студена вода поне за 12 часа.

След това прецедете водата им през гъсто сито и ги сложете заедно с нея да врат, като добавите и захарта и канелата.

Щом плодовете омекнат, прибавете меда и ванилията.

Ошавът за Бъдни вечер се поднася охладен, в голяма стъклена купа.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0

Коментари (2)

Анонимен
Анонимен
06.05.2018 14:33
ошаФ, неграмотници!
0
0
Оги
Оги
24.12.2013 20:10
Аз слагам и няколко клечици карамфил... Но по тази рецепта става хубав ошава.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв