Ошав за Бъдни вечер

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90611324
18/12/2011
"Традицията повелява за Бъдни вечер на масата да има ошав, а ние ще ви покажем как да приготвите необикновено ароматен ошав "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 992
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сушените плодове и ги накиснете в студена вода поне за 12 часа.

След това прецедете водата им през гъсто сито и ги сложете заедно с нея да врат, като добавите и захарта и канелата.

Щом плодовете омекнат, прибавете меда и ванилията.

Ошавът за Бъдни вечер се поднася охладен, в голяма стъклена купа.

Рейтинг

5 6
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
06.05.2018 14:33
ошаФ, неграмотници!
1
4
Оги
Оги
24.12.2013 20:10
Аз слагам и няколко клечици карамфил... Но по тази рецепта става хубав ошава.
2
0