Шишчета от скариди

Жасмина
Жасмина
Новак
30/04/2011
"Екзотични и ароматни шишчета от скариди - за всички, които не искат морските дни да свършват "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 142
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сокът на лимона се изцежда, а кората се настъргва, смесват се със зехтина, киселите краставички, босилекът, солта и мления черен пипер.

С тази марината се заливат скаридите и се оставят да престоят половин час в хладилник.

На шишчета се нанизват, като се редуват, измитите и нарязани парченца зеленчуци скаридите и гъбите.

Пекат се на грил около 15 мин.

Оризът се сварява в голямо количество подсолена вода, след което се смесва със ситно нарязания магданоз.

Шишчетата се сервират върху ориза.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар