ezine.bg»Рецепти»Риба»Пушена скумрия

Пушена скумрия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Пушена скумрия
21/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Мезето за зимата е готово, остава само да намерим къде да го съхраняваме!"

Необходими Продукти

  • скумрия - количество по желание
  • морска сол - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумриите от главите и вътрешностите. Разцепете леко и откъм гърба и вкарайте вътре морска сол.

Сложете скумриите в големи пликове, пълни с морска сол и оставете да престои така за 5-6 дена (или повече) в хладилник.

След това скумрията се почиства леко от солта и се опушва в подходящи съдове на пушек от мокри стърготини.

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: