Супа с воденички

БарфиБарфиНовак
03/12/2011
"Не подценявайте воденичките, защото от тях се приготвя изключително вкусна и ароматна супичка "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 436
  • Преглеждания за месеца670
  • Преглеждания за седмицата136
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете воденичките добре и ги сложете да заврат със 700-800 мл вода. Нека поврат 10 минути и ги махнете от огъня.

Отцедете ги от водата и ги нарежете на ситни парченца.

В друга тенджера загрейте малко количество мазнина и задушете за кратно настъргания лук и моркови.

Долейте 1 л гореща вода и пуснете воденичките и картофите.

Оставете супата да къкри до увиране на картофите и добавете сол, черен пипер и настъргания домат и фидето.

След около още 10 минути супата се сваля от котлона и се застройва с разбитото яйце с кисело мляко и 1 ч.л. оцет.

Добавя се магданозът, нарязан на ситно. Поднася се топла със селски хляб.

Рейтинг

5 11
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
деси
деси
24.06.2014 09:50
Хубава е
2
0
kborisova
kborisova
29.04.2014 00:10
Супата стана превъзходна! Препоръчвам!
4
0
Узунов
Узунов
07.10.2012 14:01
Получи ми се страхотно! Щях да гръмна докато ям!
4
1